Het is warm deze week en voor mij als hardloper is dat werkelijk helemaal niks. Ik ben geen warm weer loper. Hoe ik het dan in mijn hoofd heb gehaald om wederom een halve marathon in Sneek te gaan lopen weet ik eigenlijk ook niet. Strijd tegen de elementen?

Warm of niet er moet getraind worden. Zonder trainen wordt het helemaal niets dus vanmorgen eerst de jongste naar school gebracht en daarna direct doorgereden richting het bos. Mijn training startte ik in de regen wat ik absoluut niet erg vond. Heerlijk die verkoeling. Van regen was overigens al vrij snel geen sprake meer en gedurende mijn training kwam de zon steeds iets verder om het hoekje kijken.

Vandaag mocht ik een intervaltraining lopen waarbij de snelle delen “echt hard” moesten. Kortom: ren de benen onder je kont vandaan en zie dat 6 sessies van 1 min hardlopen – 1 min rust – 2 min hardlopen – 1 min rust – 1 min hardlopen – 2 min rust vol te houden. Succes! Pittig dat wel, maar de tijden zijn te overzien dus het is tijd om even te gaan knallen. En dat lukte aardig. Ondanks dat ik tijdens de 3e sessie toch echt dacht dat ik dat never niet vol zou gaan houden ging het verrassend lekker. Ok, de 1e sessie ging ik toch wel iets te hard, je moet het 6 sessies vol kunnen houden dus doseren is dan misschien toch wel handig. Al met al 6 sessies naar tevredenheid gelopen en tijdens sessie 4 had ik pas het gevoel dat het allemaal wat soepeler ging. G

Geeft toch weer een lekker gevoel, op naar de volgende training!

Reageren is niet mogelijk.