Wat is het heerlijk om te mogen hardlopen aan de hand van zo’n heerlijk schema als ik nu heb. Zoals al eerder gezegd, mijn schema’s worden gemaakt door La Coach, ofwel Laetitia van Ik Begin Vandaag. Of ik dat over een aantal weken ook nog zeg dat is nog even de vraag, ik verwacht een dezer dagen mijn nieuwe schema.

Met nog 15 dagen te gaan liep ik gisteren weer een hele fijne duurloop met versnellingen. Na het survivalweekend van vorige week merk ik nu toch de vermoeidheid wel een beetje. Het was dan ook maar de vraag of ik wel de tempo’s kon halen die ik bedacht had en ingesteld had op mijn horloge.

Zware benen bij de aanvang van mijn training waarin ik 1 km een rustige warming up moest lopen. Die km waren de benen zwaar, erg zwaar. Ondanks dat liep ik door in de hoop het zware gevoel eruit te lopen en al snel zag ik dat ik sneller liep dan dat ik in mijn horloge had ingesteld. Hmmm, het liep eigenlijk ook wel lekker … doorlopen dus. Na 1 km, 2 km lang 15 sec/km sneller lopen. Daarna 1 km 30 sec/km sneller lopen. Die 2 km liep ik 30 sec/km sneller, oeps iets te snel dus. Uitdaging: de volgende km nog een tikje sneller lopen. En ook dat lukte, yeah! It feels like … flying … Ondertussen had ik ook nog eens dat zware gevoel uit de benen gelopen.

Een training met een heerlijk voldaan gevoel. Op naar de duurloop van 90 minuten morgen.

Reageren is niet mogelijk.