Met nog 3 dagen en 1 training te gaan is het aftellen voor de halve marathon van Sneek nu toch wel echt begonnen. Langzaamaan begin ik mij ook af te vragen of ik voldoende heb getraind, genoeg km’s heb gemaakt en op welke eindtijd ik moet gaan lopen.

Half mei ben ik begonnen met de trainingen van Ik Begin Vandaag en uiteraard weet zij ook wat ik allemaal op de planning heb staan. En daar is dus ook rekening mee gehouden in mijn schema’s. Iedere halve marathon is anders, het is altijd maar afwachten hoe je je die dag voelt, hoe het weer is en de omstandigheden zijn. Op de een of andere manier vind ik deze halve spannender dan alle halve hiervoor. En dat terwijl ik deze halve zie als tussenstation naar Amsterdam. Waarom? Geen idee. Stiekem hoop ik deze keer heel lekker te kunnen lopen en vooral ook sneller dan voorheen te zijn. Een halve in 2 uur is toekomstmuziek en nu zeker nog niet haalbaar maar wat zou het fijn zijn als ik nu toch mijn PR zou kunnen verbeteren.

De laatste voorbereidingen gaan beginnen. Genoeg drinken in de dagen vooraf, bekijken wat ik voor voeding ga nemen onderweg. Kies ik voor gels of kies ik voor een optie met minder koolhydraten? Ik eet namelijk al enige tijd koolhydraatbeperkt, koolhydraten hebben niet een al te beste invloed op mij dus de vraag is of ik “ze” nodig ga hebben. Mijn laatste halve marathon liep ik op een havermout ontbijt en onderweg op water en een stukje banaan. Achteraf kon ik zeggen dat ik nog nooit zo lekker heb gelopen en zo snel weer fit was na die tijd.

Vrijdag nog een laatste korte training, zaterdagavond moet het gebeuren.

Reageren is niet mogelijk.