Pfff … wat is het warm zeg! Hebben we een vroege zomer of een lekkere lange zomer? Wat het ook wordt, ik geniet er met volle teugen van. Als ik het heb over sporten in deze temperaturen dan word ik toch iets minder vrolijk. Dit is absoluut niet mijn favoriete loopweer, verre van dat zelfs.

Warm of niet, er moest weer getraind worden. Ondanks de drukke weken waar ik momenteel midden in zit probeer ga ik hardlopen. Zo min mogelijk afwijken van mijn schema. Zodra ik ga afwijken wordt schuiven wel erg makkelijk en ik merk dat ik voor mijzelf gewoon echt die duidelijkheid nodig heb. Hetzelfde geldt voor lopen met of zonder een schema. Zonder schema modder ik maar wat aan en ren ik doelloos rond. Mét een schema ga ik lopen wanneer ik moet en heb ik een duidelijk doel om voor te lopen. Voor mij een goede reden om steeds weer nieuwe doelen te stellen en ergens naartoe te trainen. En zo loop ik dan weer 2 halve marathons.

Een van deze halve marathons is over een maand, op de langste dag van het jaar. De kans dat het die dag warm is is redelijk groot. Hoewel het in ons kikkerland alle kant uit kan betreft het weer … wellicht loop ik in de stromende regen. En lopen in warm weer is niet mijn ding dus wat moet ik doen? Juist lopen in warm weer om goed voorbereid eind juni aan de start te verschijnen.

Vrijdagavond rond de klok van 8 dan toch maar de warmte getrotseerd en om heel eerlijk te zijn vond ik het nog wel meevallen. De zon stond gelukkig niet meer hoog aan de hemel maar warm was het zeker wel. Een wisselduurloopje gelopen die, na een hele drukke dag, beter ging dan ik vantevoren had durven denken.

Ook vanochtend ben ik dapper gaan lopen. Om 09.30 uur op pad om de ergste warmte nog een beetje voor te zijn. Zelfs toen was het al hartstikke warm! Anyway … een duurloop van 70 minuten waarbij 10 minuten rustig, 1 minuut in hoge cadans en 1 minuut versnellen. Gelukkig had ik mijn route dusdanig gepland dat ik de helft van de training in de schaduw kon lopen. Achteraf kon ik ook nog zeggen dat ik lekker gelopen heb.

Reageren is niet mogelijk.